Need More Info
Last Updated: 19 Apr 2021 08:57 by ADMIN
thaiquynhlam
Created on: 07 Apr 2021 07:52
Category: Kendo UI for jQuery
Type: Bug Report
6
The first japanese characrer was disabled with Spreadsheet when using Japanese font

Now, I am doing with the Spreadsheet. I have a problem. 

When I change font to Japanese, and then I enter characters to cell.

The first character was disabled, other characters displayed normally.

It only cause with Japanese font.

Please help me about this problem

 

5 comments
ADMIN
Ianko
Posted on: 19 Apr 2021 08:57

Hello,

I tested once again, but on my end, I am unable to reproduce the same behaviour? Can you specify the keys pressed in sequence, maybe I am doing something wrong with the keys used (include navigation keys as well - tab, down, up, etc)? 

Also, are you able to reproduce the same issue after double-clicking in the cell? 

And on a side note, I see a difference in the IME used on your end, I am setting up the default, basic Japanese IME from Windows 10. Can you confirm whether you are using the same one?

Regards,
Ianko
Progress Telerik

Virtual Classroom, the free self-paced technical training that gets you up to speed with Telerik and Kendo UI products quickly just got a fresh new look + new and improved content including a brand new Blazor course! Check it out at https://learn.telerik.com/.

thaiquynhlam
Posted on: 12 Apr 2021 10:34

Hi Mr. Ianko,

I attach a new video to reproduce this bug.

Please check and try reproducing.

Thanks

 

Attached Files:
ADMIN
Ianko
Posted on: 12 Apr 2021 09:18

Hi,

We tried reproducing the issue following the steps provided, but there was no problem with the first character. Here you are a video demonstration to check if there is something we are missing to reproduce the scenario. 

Regards,
Ianko
Progress Telerik

Love the Telerik and Kendo UI products and believe more people should try them? Invite a fellow developer to become a Progress customer and each of you can get a $50 Amazon gift voucher.

Attached Files:
thaiquynhlam
Posted on: 07 Apr 2021 11:26

I attach more picture

 

thaiquynhlam
Posted on: 07 Apr 2021 11:25

I add step to reproduce this bug

1. Setting language of window to Japanese font as the picture attached

2. Setting Japanese to Hiragana


3. Open app and press Tab button to cell

4. Enter Hiragana text あいう to that cell

Actual: The first character あ was disappear, いう display normally

Expected: Display all characters

 

Attached Files: