Approved
Last Updated: 21 Feb 2019 12:50 by ADMIN

Specific customer's project cannot be compiled. Elements with a specific name generates error in the Pages.g.cs file. 

Details shared internally! 

Approved
Last Updated: 19 Feb 2019 09:22 by ADMIN

'Validate Expression' button in the Find Expression Builder is not showing the correct element after changing the find expression and not reloading the opened element's pane. 

Steps to reproduce: 

1. Open an element and edit its find expression

Actual: Regardless if saved or not. validating the element still shows the previous element. 

Expected: Validating the element to highlight the correct element. 

Workaround: The issue could be avoided with reopening the element to be edited. 
1. Open the element and edit the find expression. 

2. Save and close the edit element pane. 

3. Open that again to validate the element - the correct one will be highlighted. 

Approved
Last Updated: 19 Feb 2019 08:08 by ADMIN

Both the embedded API and Test studio compiled, but the assemblies in API bin folder are not rebuilt. The tests are failing with the following error: 

Could not load file or assembly 'Telerik.ApiTesting.Framework, Version=2018.3.927.1751, Culture=neutral, PublicKeyToken=5a31053920bb0a73' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

In order to fix it, we had to manually delete the files in the Embedded API bin files.

Check log below.

Overall Result: Fail

------------------------------------------------------------
'14/02/2019 12:50:56' - Executing test: 'Space_AreaAvailability', path: 'SmokeTest\Space\Space_AreaAvailability.tstest.'
'14/02/2019 12:50:56' - Using .Net Runtime version: '4.0.30319.42000' for test execution. Build version is '2019.1.212.0'.
'14/02/2019 12:50:56' - Starting execution....
'14/02/2019 12:51:01' - Detected custom code in test. Locating test assembly: CAPlusSmokeTest.dll.
'14/02/2019 12:51:01' - Assembly Found: C:\Shireburn\Testing\Shireburn.Testing\CAPlus\TestStudio\CAPlusSmokeTest\bin\CAPlusSmokeTest.dll
'14/02/2019 12:51:01' - Loading code class: 'CAPlusSmokeTest.Space_AreaAvailability'.
------------------------------------------------------------
Overall Result: Fail
------------------------------------------------------------
'14/02/2019 12:51:01' - Detected custom code in test. Locating test assembly: CAPlusSmokeTest.dll.
'14/02/2019 12:51:01' - Assembly Found: C:\Shireburn\Testing\Shireburn.Testing\CAPlus\TestStudio\CAPlusSmokeTest\bin\CAPlusSmokeTest.dll
'14/02/2019 12:51:01' - Loading code class: 'CAPlusSmokeTest.SetCookie'.
------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------
'14/02/2019 12:51:01' - Enabling Html Popup Tracker. Test expecting Popups.
'14/02/2019 12:51:01' - Using 'Chrome' version '72.0.3626.109' as default browser. 
'14/02/2019 12:51:01' - Using 'http://<valid url name>.com' as base url.
'14/02/2019 12:51:01' - LOG: Executing API Test as Step: '.\User Session Token', arguments: 'test --verbose-variables -p "C:\Shireburn\Testing\Shireburn.Testing\CAPlus\TestStudio\CAPlusSmokeTest\ApiTests" -t ".\User Session Token" -v "base-url="XXXXXXXXXX"'" -v "username="XXXXXXXXXX"'" -v "password=XXXXXXXXXX"'
'14/02/2019 12:51:02' - LOG: 12:51:02.659 [INFO]  Project compile started.
'14/02/2019 12:51:02' - LOG: 12:51:02.676 [INFO]  Project compile completed.
'14/02/2019 12:51:02' - LOG: 12:51:02.725 [INFO]  [START]   Test Case 'User Session Token' [.\User Session Token]
'14/02/2019 12:51:02' - LOG: 12:51:02.742 [ERROR] Could not load file or assembly 'Telerik.ApiTesting.Framework, Version=2018.3.927.1751, Culture=neutral, PublicKeyToken=5a31053920bb0a73' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.
'14/02/2019 12:51:02' - LOG: 12:51:02.745 [ERROR] [FAILED]  Test Case 'User Session Token' [28 ms] [.\User Session Token]
'14/02/2019 12:51:02' - LOG: 12:51:02.750 Finished.
'14/02/2019 12:51:02' - 'Fail' : 1. Execute API test 'User Session Token'
------------------------------------------------------------
Failure Information: 
~~~~~~~~~~~~~~~
API test execution failed.
Test error log:
12:51:02.745 [ERROR] [FAILED]  Test Case 'User Session Token' [28 ms] [.\User Session Token]

------------------------------------------------------------
'14/02/2019 12:51:02' - Detected a failure. Step is marked 'ContinueOnFailure=False' aborting test execution.
------------------------------------------------------------
'14/02/2019 12:51:02' - Overall Result: Fail
'14/02/2019 12:51:02' - Duration: [0 min: 1 sec: 397 msec]
------------------------------------------------------------

Approved
Last Updated: 18 Feb 2019 09:16 by ADMIN

In customer's application a custom Save Image dialog cannot be handled. 

Details shared internally! 

Approved
Last Updated: 12 Feb 2019 08:24 by ADMIN
Manager.ActiveBrowser.Cookies.DeleteCookie(cookie); doesn't delete the cookie in all cases.
Approved
Last Updated: 11 Feb 2019 08:35 by ADMIN
When recording a test on our WPF application, a specific UI control (toggleButton) causes the tested application to crash (Windows Event "APPCRASH").

It only happens when recording a test, and not during normal operation of the application or test execution.

Building the step manually from the DOM explorer doesn't result in a crash.
Completed
Last Updated: 28 Jan 2019 14:34 by ADMIN
Created by: Sumit
Comments: 4
Type: Bug Report
2

Hi,

We are having TestStudio_2015.3.1015_Runtime and when we installed this version of Runtime on Windows 2016 Standard server, it is not working.

Our first test starts with taking the user credentials and when it asked for User Id and Password it does not enter the details.

On Windows 2012 Standard server it is working fine.

Please find the attached image for your reference.

 

With Warm Regards,

Sumit Kumar

Completed
Last Updated: 28 Jan 2019 11:50 by ADMIN
Created by: Mike Trill
Comments: 2
Type: Bug Report
0

You have a very obvious spelling mistake when using the visual studio plugin

 

manuialy is spelled manually.

 

Small mistake but in a very prominent place. 

Pending Review
Last Updated: 17 Jan 2019 15:10 by ADMIN
Created by: Thong
Comments: 1
Type: Bug Report
0

Hi,

One of my element has the following find logic:

XPath        is exactly      //td/input[@title[contains(., 'End Date (Month Day Year)')]]

 

When I ran my script I got the error below:

Exception thrown executing coded step: 'Enter Leave Request To Date in 'LeaveRequestToDateText''.
'//td/input[@title[contains(. 'End Date (Month Day Year)')]]' has an invalid token.

 

I notice that the find logic expression displayed in the error message has a missing comma. Do you know why?

 

Thanks,

Thong

Pending Review
Last Updated: 15 Jan 2019 13:25 by Matthew

When used in code Wait.For() certain element's attribute state, does not respect the timeout set to wait. 

Additional details shared internally. 

Completed
Last Updated: 13 Dec 2018 11:43 by Hrushikesh
Intermittently, Visual Studio 2012 Test Explorer will not list Test Studio tests in the open solution. Restarting VS 2012 and re-opening the solution may temporarily work around this behavior.
Approved
Last Updated: 22 Oct 2018 06:44 by ADMIN
TTS 2018.3.1004.0

1. Create new project with one CS file inside
2. Open this file in Test Studio Editor
3. Switch to external editor and edit given file
4. Go back to Test Studio
5. Press Refresh project files form hard disk
6. Close given file
7. Open given file

Result:
Steps 5&7: Content of file is not refreshed

Expected:
Steps 5&7: Content of file is refreshed
Approved
Last Updated: 19 Oct 2018 08:42 by Jakub
TTS 2018.3.1004.0

1. Open Test Studio
2. Close Test Studio
3. Check system tray

Result:
Icon of TS visible in tray
Will lead to multiple icons in tray, after closing / opening multiple times

After hovering icon will disappear.

Windows 10 Pro
Approved
Last Updated: 04 Oct 2018 16:37 by Dennis
In a source controlled (TFS) project when a code file is added to an existing test from another user, getting the change checks out the test file.
Completed
Last Updated: 23 Aug 2018 11:27 by ADMIN
Created by: PETest
Comments: 1
Type: Bug Report
0
I opened Telerik on my PC this morning. I clicked on the Test project I wanted to open- it was there right in front of me, I double clicked to open it, then the program threw an error and stated that the project did not exist. After closing the error message sure enough, my project had disappeared. That project had the startings of our automated test list. Could you advise me how to get that project back? Why it decided to delete the project and all it's tests? And where those tests and the Project may have gone?
Thank you in advance.
Vicky Stephenson
Completed
Last Updated: 16 Aug 2018 05:11 by ADMIN
The following scenario makes Test Studio to hang

 - There is an open Firefox version 57 browser 

 - Test Studio recording using Firefox is initiated

 - recording stops and recording browser window is closed

 - second attempt to record using Firefox is initiated

 - Test Studio hangs and does not attach the recorder to the new browser window
Completed
Last Updated: 24 Jul 2018 12:39 by ADMIN
Steps to reproduce:

1. Create a test with Capture browser step.
2. Execute it as a test list when Chrome is launched on the second monitor (not the main one).

Expected: To create an image of the browser.

Actual: Test Studio creates a blank 1kb image.

This works as expected with the other browsers. 
Won't Fix
Last Updated: 18 Jul 2018 07:03 by ADMIN
I run my test list on a remote machine. When I look at the Results tab in Test Studio I don't see the correct image with the failed step. Sometimes I see no images and other times I see the image from the previous step that failed. Never the image at the time of failure from the step I actually want to see. This makes it hard to analyse the results.
Completed
Last Updated: 17 Jul 2018 10:48 by ADMIN
If a test file name contains "{" or "}" - the file can not be copy/pasted

The exception received is:

[03-01 09:40:36,Telerik.TestStudio.Desktop.exe(10680:1),TestStudio] FileSystemProvider.CopyTest() : EXCEPTION! (see below)
     Outer Exception Type: System.FormatException
     Message: Input string was not in a correct format.
     HRESULT: 0x80131537 (Official ID (if app.) = COR_E_FORMAT, Error Bit = FAILED, Facility = FACILITY_URT, Code = 5431)
     Call Stack:
          at System.Text.StringBuilder.AppendFormatHelper(IFormatProvider provider, String format, ParamsArray args)
          at System.String.FormatHelper(IFormatProvider provider, String format, ParamsArray args)
          at ArtOfTest.WebAii.Design.ProjectModel.Providers.FileSystemProvider.GetNextFilename(String pattern)
          at ArtOfTest.WebAii.Design.ProjectModel.Providers.FileSystemProvider.NextAvailableFilename(String path)
          at ArtOfTest.WebAii.Design.ProjectModel.Providers.FileSystemProvider.CopyTest(LightFolder newParentFolder, LightTest testToCopy, String newName)
Completed
Last Updated: 17 Jul 2018 07:23 by ADMIN
A scenario where using the testing framework the active browser is opened then closed and re-opened again - does not execute as expected (reported in version 2017.3.1010).