Unplanned
Last Updated: 07 Apr 2015 13:36 by ADMIN
If the port for the storage service is blocked by a firewall on the external machine (but not for the scheduling service), and you then pick a local result and Publish to Server, after a long time (minutes) Test Studio will display "Results successfully published" but they actually were not published at all.
Unplanned
Last Updated: 07 Apr 2015 14:06 by ADMIN
1) Open a test with multiple steps and multiple storyboard images
2) Go to the storyboard
3) Turn the scroll wheel of the mouse

Expected: Either nothing or the images to be scrolled and the new step description to match the image scrolled to
Actual: The images scroll but the step description of the original image is still shown.
Unplanned
Last Updated: 21 Mar 2015 11:30 by ADMIN
If the test records a large amount of dynamic targets the subsequent selection is very slow.

A video demonstration of the problem is in the internal description.
Unplanned
Last Updated: 21 Mar 2015 12:20 by ADMIN
When the incoming value and value contained in an outgoing request have different encoding's Test Studio will not detect the dynamic target even though the values are actually the same, once decoded. A sample Fiddler trace demonstrating this problem will be attached to the internal problem report.
Unplanned
Last Updated: 30 Mar 2015 11:48 by ADMIN
When you build a Test Studio test project in Visual Studio, four dll's are added to the output folder that don't appear to serve any purpose:

1) Autofac.dll
2) Microsoft.CompilerServices.AsyncTargetingPack.Net4.dll
3) Newtonsoft.Json.dll
4) Telerik.TestStudio.Shared.dll

One customer is using a different version of Newtonsoft.Json.dll and this is creating a conflict as they are putting both the build of the application and the test project into the same drop folder.
Unplanned
Last Updated: 16 Dec 2014 10:20 by Cody
When a test project is connected to TFS, every time you Get Latest, the date & time stamp is updated to when you clicked Get Latest. This leads to some serious problems when you now try to schedule tests via the Telerik Scheduling Service in a multi-tester environment. Storage will take and keep the one with the latest date & time stamp which may not actually be the "latest" version. It won't take the version from tester's B machine that made a change to the test prior to the Get Latest operation. As a result the test list will run with old versions of the tests.
Unplanned
Last Updated: 18 May 2016 13:58 by Mark
1) Using Visual Studio create an ordered test
2) Put at least one Test Studio test into the ordered test
3) Try to run the ordered test from the command line like this:
MSTest /TestContainer:orderedtest1.orderedtest

Expected: All tests in the ordered test to execute
Actual: No tests run at all. Instead you get the error message "The path is not of legal form". Even if you specify a .testsettings file with Deployment enabled it does not work. An ordered test with only coded unit tests does work.
Unplanned
Last Updated: 11 Dec 2014 15:08 by ADMIN
Playback of a test recorded in Chrome against a specific customer website fails with:
'11/21/2014 6:46:17 PM' - 'Fail' : 6. Click 'YUTag'
------------------------------------------------------------
Failure Information: 
~~~~~~~~~~~~~~~
Unable to find the target host (Browser/SilverlightApp) to locate an element. Failure: Waiting for frame '[Frame:id=RAD_SPLITTER_PANE_EXT_CONTENT_ctl00_rightPane,name=ctl00_rightPane,src=http://67.216.69.16:9090/applets/payroll/edit.aspx,UseQuery:False]' timed out. Error: Wait for condition has timed out
InnerException:
System.Exception: Unable to find the target host (Browser/SilverlightApp) to locate an element. Failure: Waiting for frame '[Frame:id=RAD_SPLITTER_PANE_EXT_CONTENT_ctl00_rightPane,name=ctl00_rightPane,src=http://67.216.69.16:9090/applets/payroll/edit.aspx,UseQuery:False]' timed out. Error: Wait for condition has timed out
   at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.ExecutionUtils.WaitForAllElements(IAutomationHost host, AutomationDescriptor descriptor, Int32 timeout)
   at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.ExecutionEngine.ExecuteStep(Int32 order)

Recording the exact same sequence works perfectly when using IE.
Unplanned
Last Updated: 10 Jul 2015 13:57 by Andrew
When running a test list in which a parent test calls a subtest with a coded step you may get the following:
Overall Result: Fail
------------------------------------------------------------
'11/21/2014 10:10:33 AM' - Executing test: 'ExecuteTestAsStep', path: 'ExecuteTestAsStep.tstest.'
'11/21/2014 10:10:33 AM' - Using .Net Runtime version: '4.0.30319.18444' for test execution. Build version is '2014.3.1016.0'.
'11/21/2014 10:10:33 AM' - Starting execution....
------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------
'11/21/2014 10:10:35 AM' - Enabling Html Popup Tracker. Test expecting Popups.
'11/21/2014 10:10:35 AM' - Using 'InternetExplorer' version '10.0' as default browser. 
'11/21/2014 10:10:35 AM' - 'Fail' : 1. Execute test 'AccessWebsite'

>>> Test-as-Step 'AccessWebsite.tstest' log starts:

------------------------------------------------------------
'11/21/2014 10:10:35 AM' - Detected custom code in test. Locating test assembly: CommandLineClientExecutionErrorSample.dll.
'11/21/2014 10:10:35 AM' - Assembly Found: F:\TEMP\Projects\ed08cc31-39a7-4e41-b982-3cc9af2cfda7\CommandLineClientExecutionErrorSample\bin\CommandLineClientExecutionErrorSample.dll
'11/21/2014 10:10:35 AM' - Loading code class: 'CommandLineClientExecutionErrorSample.AccessWebsite'.
------------------------------------------------------------
'11/21/2014 10:10:35 AM' - Error attempting to execute a Test As Step. Details:
'11/21/2014 10:10:35 AM' - System.ArgumentException: Unable to find the test class type 'CommandLineClientExecutionErrorSample.AccessWebsite' in your test assembly. Please make sure your test code behind is compiled with your latest changes.
   at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.ExecutionUtils.EnsureTypeExists(Assembly assm, String typeName)
   at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.ExecutionUtils.CreateCodedTestInstance(Test test, TestResult result, String binariesFolder)
   at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.ExecutionEngine.InternalExecuteTest(Test test, TestResult initializationResult)
   at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.ExecutionEngine.ExecuteTestInCurrentContext(Test test)

<<< Test-as-Step 'AccessWebsite.tstest' log ends.

------------------------------------------------------------
'11/21/2014 10:10:35 AM' - Detected a failure. Step is marked 'ContinueOnFailure=False' aborting test execution.
------------------------------------------------------------
'11/21/2014 10:10:35 AM' - Overall Result: Fail
'11/21/2014 10:10:35 AM' - Duration: [0 min: 0 sec: 121 msec]
------------------------------------------------------------
'11/21/2014 10:10:35 AM' - Test completed!

Sample project to reproduce the problem is attached. Run it from command line using:
"c:\Program Files (x86)\Telerik\Test Studio\Bin\Telerik.TestStudio.CommandLineClient.exe" -l TestLists\SampleList.aiilist -u http://localhost:8009
Unplanned
Last Updated: 18 Nov 2014 13:52 by ADMIN
Steps to reproduce and access to the application are in the internal description.
Unplanned
Last Updated: 13 Feb 2015 06:51 by ADMIN
1) Double click on a .aiiresult file of a test list containing a failed test
2) Drill down into Step Failure Details
3) Export the details to a .zip file

Expected: The file to include the image on failure
Actual: the image on failure is missing
Unplanned
Last Updated: 31 Oct 2014 08:23 by ADMIN
While recording a user profile from a data driven web test, intermittently the ArtOfTest.Runner may crash with System.InvalidOperationException. Attached is the test and data file I used that created this problem. It took two runs to reproduce it. In the event log is this stack trace:

Application: ArtOfTest.Runner.exe
Framework Version: v4.0.30319
Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
Exception Info: System.InvalidOperationException
Stack:
   at System.ThrowHelper.ThrowInvalidOperationException(System.ExceptionResource)
   at System.Collections.Generic.List`1+Enumerator[[System.__Canon, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089]].MoveNextRare()
   at System.Collections.Generic.List`1+Enumerator[[System.__Canon, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089]].MoveNext()
   at System.Linq.Enumerable.FirstOrDefault[[System.__Canon, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089]](System.Collections.Generic.IEnumerable`1<System.__Canon>, System.Func`2<System.__Canon,Boolean>)
   at ArtOfTest.WebAii.Design.TrafficRecording.HttpTrafficRecorder._proxy_ResponseHandler(System.Object, ArtOfTest.WebAii.Messaging.Http.HttpResponseEventArgs)
   at ArtOfTest.WebAii.Messaging.Http.HttpProxyManager.EventListenerThread(System.Object)
   at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context(System.Object)
   at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
   at System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
   at System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)
   at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart(System.Object)
Unplanned
Last Updated: 01 Dec 2017 08:46 by ADMIN
1) Create a new WPF test
2) Configure the application path
3) Start recording the WPF application
4) Click somewhere in the application
5) View the storyboard

Expected: The storyboard image to be captured
Actual: "Missing preview image"
Unplanned
Last Updated: 24 Jan 2017 12:48 by Viswa
This is a limitation/bug in TestStudio. Here’s where the customer creates the variable:


http://10.225.68.127:8080/prweb/PRServlet/nF-qFK4ha1B9XolnJtsJWpQlh9AKUteKa55vdjEHm_Y%5B*/!STANDARD?pzPostData=1316036933


<input type='hidden' id='pzHarnessID' value='HID1CE396E7F15CF6B5FC350407D4BF1FDD'>

Test Studio is looking for values that are wrapped in double-quotes. For whatever reason, the server has decided to wrap its values in single quotes, which leads us to fail to identify this as a source.

More information along with the test is provided in the internal description.
Unplanned
Last Updated: 04 Sep 2014 15:58 by ADMIN
From ticket 844338

Please note I am using the "run to here option" on the last step of the project to perform maintenance. Also note that this does not always occur, I have attached a project I just had this error occur this morning on. I can run it fine several times, then suddenly I get the error. So you may need to run it several times as well to see the error.

I have been having consistent problems on playback on all of my scripts. The error seems to be at random, I have found no link to when or where it fails like this but it continues to happen at random points throughout my scripts.

The test log details are always the same however:

'7/29/2014 10:04:44 AM' - Error encountered during execution.
------------------------------------------------------------
'7/29/2014 10:04:44 AM' - Error inside the callback listener. Error: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
   at ArtOfTest.WebAii.Design.DesignTimeExecution._runner_TestCompleted(Object sender, TestCompletedEventArgs e)
   at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.RunnerController.OnTestCompleted(ExecutionReturnValues result)
   at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.RunnerController.CallBackListener()
------------------------------------------------------------
'7/29/2014 10:04:44 AM' - Aborting....

Unplanned
Last Updated: 19 Aug 2014 12:34 by ADMIN
ADMIN
Created by: Cody
Comments: 0
Type: Bug Report
0
If the server/application being load tested does not include the Content-Type header in its response it can cause the load test to fault with:

[08/11 22:28:18,Telerik.TestStudio.Load.Agent.exe(6852:14),Error] OutstandingRequest.Run() : EXCEPTION! (see below)
     Situation: Exception during HTTP Request, url [https://ptinformrmsweba.tritech.local/sts/issue/wsfed?wa=wsignin1.0&wtrealm=https%3a%2f%2fptinformrmsweba.tritech.local%2finformrms%2f&wctx=rm%3d0%26id%3dpassive%26ru%3d%252fInformRMS%252f&wct=2014-08-11T16%3a06%3a59Z]
     Outer Exception Type: System.ArgumentNullException
     Message: Value cannot be null.
          Parameter name: contentType
     HRESULT: 0x80004003 (Official ID (if app.) = E_POINTER, Error Bit = FAILED, Facility = FACILITY_NULL, Code = 16387)
     Call Stack:
          at System.Net.Mime.ContentType..ctor(String contentType)
          at Telerik.TestStudio.Load.Http.OutstandingRequest.TransformContentForBindings(String strContentType, HttpResponseBuilder responseBuilder)
          at Telerik.TestStudio.Load.Http.OutstandingRequest.<Run>d__0.MoveNext()
Unplanned
Last Updated: 19 Aug 2014 12:30 by ADMIN
This is option doesn't work even if Access Database Engine is installed.
Unplanned
Last Updated: 16 Jun 2015 10:17 by ADMIN
If, while using IE 10 on Windows 8 machine) you try to record a Drag & Drop (from a site like https://yuilibrary.com/yui/docs/dd/drop-code.html) what gets recorded is a set of Click's instead of a Drag & Drop operation. The same thing works as expected using IE 10 on a Win 7 machine.
Unplanned
Last Updated: 30 Mar 2016 06:37 by ADMIN
This short video demonstrates the problem:
http://screencast.com/t/vNYQqIr3T22
Unplanned
Last Updated: 19 Jun 2014 18:47 by Sebastien AUROUX
When you record in IE 10 the application becomes partially irresponsible and then acts very slowly. 

Access to the application and steps to reproduce are in the external description.