Pending Review
Last Updated: 13 Dec 2019 16:42 by Jaroslav
Created by: Jaroslav
Comments: 0
Category: UI for ASP.NET MVC
Type: Bug Report
0

Description 

I am restoring the filter for a Kendo Grid in a Controller from a stored filter string. When there is an exponential (e.g. 1e-9) as a value, FilterDescriptoractory.Create() throws an exception "Expected RightParenthesis". Looking at the filter string it seems to have the correct number of parentheses.

On some occasions exponentials work but I can not determine under which. Under which conditions will exponentials work in filters?

Example 

var filterString = "ShipName~eq~'ShipName1'~and~(Freight~eq~0~or~Freight~gte~1e-9)~and~ShipCity~gt~0";
var filters = FilterDescriptorFactory.Create(filterString);

Pending Review
Last Updated: 06 Aug 2019 15:00 by ADMIN
Created by: Tommy
Comments: 1
Category: UI for ASP.NET MVC
Type: Bug Report
0
It seems that the Kendo Grid control no longer treats null text to show as empty when using client templates for columns. Previously, if the model property reference in the client template was null (on initial add, for example), it would display empty text. Now all of our columns are showing 'null' text... Was this intended?
Approved
Last Updated: 18 Apr 2019 06:50 by ADMIN
Created by: Cedric
Comments: 0
Category: UI for ASP.NET MVC
Type: Bug Report
0

Passing a dynamic object to a template column builder throws an exception:

c.Template(m => { })
.ClientTemplate("<input type='checkbox' value='#= Id #' />")
.Visible(ViewBag.Can.Edit);

Using an explicit cast doesn't throw the error:

c.Template(m => { })
.ClientTemplate("<input type='checkbox' value='#= Id #' />")
.Visible((bool)ViewBag.Can.Edit);

Pending Review
Last Updated: 10 Apr 2019 14:05 by ADMIN
Created by: Stacy
Comments: 2
Category: UI for ASP.NET MVC
Type: Bug Report
3

Using Visual Studio Enterprise 16.0.0.

Created MVC Project 4.6.1

Run Telerik utility to "Convert to Telerik Web Application" from Project context menu. On a clean project just created from the VS Template.

Since previous step errors out and doesn't complete an attempt was made to use the Telerik Upgrade Wizard.

This produced the following error: 


An error occurred while running the wizard.

Error executing custom action Telerik.VSX.Actions.ShowConversionLogAction: Could not instantiate a TextTransformation object from the compiled assembly. The following Exception was thrown:
System.InvalidCastException: Unable to cast object of type 'Microsoft.VisualStudio.TextTemplating3e7341780e3e4a17bdabe17b447cd796.GeneratedTextTransformation' to type 'Microsoft.VisualStudio.TextTemplating.TextTransformation'.
   at Microsoft.VisualStudio.TextTemplating.TransformationRunner.CreateTextTransformation(String fullClassName, ITextTemplatingEngineHost host, Assembly assembly, ITextTemplatingSession userSession)

 

 

 

Pending Review
Last Updated: 10 Apr 2019 13:23 by ADMIN
Created by: Stacy
Comments: 2
Category: UI for ASP.NET MVC
Type: Bug Report
1

Using Visual Studio Enterprise 16.0.0.

Created MVC Project 4.6.1

Run Telerik utility to "Convert to Telerik Web Application" from Project context menu. On a clean project just created from the VS Template.

 

Error output from from Telerik VSX:


An error occurred while running the wizard.

 

Error executing custom action Telerik.KendoUI.Mvc.VSX.Actions.UpdateWebConfigAction: Could not instantiate a TextTransformation object from the compiled assembly. The following Exception was thrown:

System.InvalidCastException: Unable to cast object of type 'Microsoft.VisualStudio.TextTemplating1fd31dc42b754a598ac1cf6e6d72e8f7.GeneratedTextTransformation' to type 'Microsoft.VisualStudio.TextTemplating.TextTransformation'.

   at Microsoft.VisualStudio.TextTemplating.TransformationRunner.CreateTextTransformation(String fullClassName, ITextTemplatingEngineHost host, Assembly assembly, ITextTemplatingSession userSession)
Web.config as generated by VS 2019 MVC project Template


<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!--
  For more information on how to configure your ASP.NET application, please visit
  https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=301879
  -->
<configuration>
  <appSettings>
    <add key="webpages:Version" value="3.0.0.0"/>
    <add key="webpages:Enabled" value="false"/>
    <add key="ClientValidationEnabled" value="true"/>
    <add key="UnobtrusiveJavaScriptEnabled" value="true"/>
  </appSettings>
  <system.web>
    <compilation debug="true" targetFramework="4.6.1"/>
    <httpRuntime targetFramework="4.6.1"/>
    <authentication mode="Windows"/>
    <authorization>
      <deny users="?"/>
    </authorization>
  </system.web>
  <runtime>
    <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="Antlr3.Runtime" publicKeyToken="eb42632606e9261f"/>
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-3.5.0.2" newVersion="3.5.0.2"/>
      </dependentAssembly>
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="System.Web.Optimization" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-1.1.0.0" newVersion="1.1.0.0"/>
      </dependentAssembly>
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="WebGrease" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-1.6.5135.21930" newVersion="1.6.5135.21930"/>
      </dependentAssembly>
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="Newtonsoft.Json" publicKeyToken="30ad4fe6b2a6aeed"/>
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-11.0.0.0" newVersion="11.0.0.0"/>
      </dependentAssembly>
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="System.Web.Helpers" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-3.0.0.0" newVersion="3.0.0.0"/>
      </dependentAssembly>
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="System.Web.Mvc" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-5.2.7.0" newVersion="5.2.7.0"/>
      </dependentAssembly>
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="System.Web.WebPages" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-3.0.0.0" newVersion="3.0.0.0"/>
      </dependentAssembly>
    </assemblyBinding>
  </runtime>
  <system.codedom>
    <compilers>
      <compiler language="c#;cs;csharp" extension=".cs"
        type="Microsoft.CodeDom.Providers.DotNetCompilerPlatform.CSharpCodeProvider, Microsoft.CodeDom.Providers.DotNetCompilerPlatform, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35"
        warningLevel="4" compilerOptions="/langversion:default /nowarn:1659;1699;1701"/>
      <compiler language="vb;vbs;visualbasic;vbscript" extension=".vb"
        type="Microsoft.CodeDom.Providers.DotNetCompilerPlatform.VBCodeProvider, Microsoft.CodeDom.Providers.DotNetCompilerPlatform, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35"
        warningLevel="4" compilerOptions="/langversion:default /nowarn:41008 /define:_MYTYPE=\&quot;Web\&quot; /optionInfer+"/>
    </compilers>
  </system.codedom>
</configuration>

Pending Review
Last Updated: 18 Mar 2019 15:26 by ADMIN

When using the Telerik upgrade wizard I get a error while upgrading my web app:

 

An error occurred while running the wizard.

Error executing custom action Telerik.KendoUI.Mvc.VSX.Actions.MultiProjectUpdateReferencesAction: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
   at Telerik.VSX.Internal.ProjectManagement.ProjectAssemblyReferenceBase.Equals(AssemblyWrap assemblyReference)
   at Telerik.VSX.ProjectConfiguration.ProjectReferenceManager.EnsureDifferentExistingReferenceRemoved(AssemblyWrap assemblyReference)
   at Telerik.VSX.ProjectConfiguration.ProjectReferenceManager.AddAssemblyReference(AssemblyWrap assemblyReference)
   at Telerik.VSX.ProjectConfigurators.ApplicationReferenceManager.AddReferences()
   at Telerik.VSX.ProjectConfigurators.ApplicationReferenceManager.UpdateReferences()
   at Telerik.VSX.Actions.UpdateReferencesAction.UpdateReferences(IProjectWrapUIComponents projectWrap)
   at Telerik.VSX.Actions.UpdateReferencesAction.Execute(WizardContext wizardContext, IPropertyDataDictionary arguments, IProjectWrap project)
   at Telerik.VSX.Actions.ProjectActionBase.Telerik.VSX.Actions.IProjectAction.Execute(IWizardContext wizardContext, IPropertyDataDictionary arguments, IProjectWrap projectWrap)
   at Telerik.VSX.Actions.MultiProjectActionBase`1.Execute(WizardContext wizardContext, IPropertyDataDictionary arguments)
   at Telerik.VSX.Actions.MultiProjectUpdateReferencesActionBase`1.Execute(WizardContext wizardContext, IPropertyDataDictionary arguments)
   at Telerik.VSX.WizardEngine.Actions.ActionBase.Telerik.WizardFramework.IAction.Execute(IWizardContext wizardContext, IPropertyDataDictionary arguments)
   at Telerik.VSX.WizardEngine.ActionManager.ExecActions()
Approved
Last Updated: 26 Feb 2019 10:21 by ADMIN

Bug report
The issue is reproducible when the DatePicker with DateInput is used as an editor in Kendo Grid for ASP.NET MVC with "InCell" edit mode.

When a value which is less than the Min value or more than the Max value is typed in, the DatePicker is left blank rather than applying the Min/Max value.

Reproduction of the problem
1. Create a grid and set the "InCell" edit mode.
2. Create a DatePickerFor() editor and enable the DateInput(true) property.
3. Input value which is before 1/1/1900 or after 12/31/2099. E.g 1/1/1111
4. Value is left blank instead of the Min value being applied. (Same goes for Max value)

Current behavior
When value before 1/1/1900 or after 12/31/2099 is typed in, the cell is left blank instead of the Min/Max value being applied.

Expected/desired behavior
Apply Min/Max value to the model, instead of null.

Environment
Kendo UI version: 2019.1.220

jQuery version 1.12.4

Browser: [all]

Completed
Last Updated: 14 Feb 2019 14:49 by ADMIN
Created by: Kevin
Comments: 1
Category: UI for ASP.NET MVC
Type: Bug Report
0

Hi,

I notice that some of the styling has changed for the Blue Opal theme in the latest release (2019 R1), notably the background colour of the selected page on the grid and the already selected items on a Drop Down List have gone from dark blue to a bright blue (see attached screenshots from demos.telerik.com).

Is this by design or by mistake?

Particularly on the drop down list, this change makes it more difficult to identify the already selected items.

Can this go back to what it used to be - or is there a way of manually changing this setting via the site.css?

Thanks

Kevin

 

 

 

Declined
Last Updated: 18 Jan 2019 13:57 by ADMIN

I'm using drawing.drawDOM to create a PDF. I have to make a table of contents in the beginning of the PDF. I've got two issues:

- How do I link to another section of the PDF? <a href="#conclusion">Conclusion</a> and then later <a name="conclusion"></a> doesn't seem to work :-/

- How do I figure out on which page a specific part of the document is being rendered? In my TOC I would like to say "Conclusion....page 22".