Completed
Last Updated: 04 Sep 2019 14:57 by ADMIN
When navigating inside a table in the RadEditor, pressing the right arrow key of the keyboard moves the cursor only till the last table cell and the cursor does not exits the table. 
Completed
Last Updated: 04 Sep 2019 14:24 by ADMIN
Release Q1 2014
The error is Sys.InvalidOperationException: Sys.InvalidOperationException: Component 'RadEditor1_dialogOpener' was not found.

When not enabled RadEditor should merely show its content, when Enabled is toggled to true it should render toolbars and add its functionality.

A possible workaround is using the Visible property instead and a div with runat=server as a placeholder for the editor while it is not rendered (its Content property will still return the HTML in it). Thus, the innerHTML server property of the div can be used to set the HTML from RadEditor in it.
Completed
Last Updated: 04 Sep 2019 14:22 by ADMIN
When I call OnParentNodeChanged on an Editor, while viewing the page using HTTPS, I get the following message in IE:
SEC7111: HTTPS security is compromised by (null) 
Completed
Last Updated: 02 Sep 2019 15:26 by ADMIN
When using the Microsoft Edge browser with the Editor, you cannot add field values for some form elements. This seems to affect Radio buttons and checkboxes. It is possible that it affects other form elements as well. I also see this same problem when using your demo page https://demos.telerik.com/aspnet-ajax/editor/examples/overview/defaultcs.aspx.

Edge does not offer the hasLayout capability of Internet Explorer, which selects the form element on click. In Edge you can select a form element as you could do it with a text: https://www.screencast.com/t/mo25Rm1kTSdB. The click selection is not currently supported.
Completed
Last Updated: 02 Sep 2019 15:19 by ADMIN
I have a Telerik RadEditor (2017.3) control with custom/unembedded skin (created using the themebuilder on telerik), and when I enter a value for the DialogsCssFile attribute, the markup of the page changes, meaning that my custom skin is not applied to the editor anymore.

Why is this a problem? Well the css inside the dialog for Find/replace for example didn't display correct, and having done some research, I needed to do some @imports into a customDialog.css file and drop that into the DialogsCssFile attribute.

As soon as I do this, the generated markup in the page for RadEditor changes from

Radeditor RadEditor_MyCustomSkin reWrapper

to

Radeditor MyCustomSkin reWrapper

meaning that my radeditor Skin is not applied to the editor, If I remove the DialogCssFile then the editor skin loads correctly, but the dialogs look wrong. In the Page source, the Window is a div within the page, and not an iFrame

Code :

Page CSS files (in order)

<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/assets/css/MyCustomSkin/formdecorator.MyCustomSkin.css" />
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/assets/css/MyCustomSkin/toolbar.MyCustomSkin.css" />
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/assets/css/MyCustomSkin/window.MyCustomSkin.css" />
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/assets/css/MyCustomSkin/combobox.MyCustomSkin.css" />
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/assets/css/MyCustomSkin/dropdownlist.MyCustomSkin.css" />
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/assets/css/MyCustomSkin/tabstrip.MyCustomSkin.css" />
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/assets/css/MyCustomSkin/editor.MyCustomSkin.css" />
Main Radeditor Class (to give idea of class names)

.RadEditor_MyCustomSkin { /* css styles - all generated automatically */ }
Control :

<telerik:RadEditor runat="server" ID="pageRadEdit" ToolbarMode="Default" EditModes="Design,Html"
DialogsCssFile="~/assets/css/MyCustomSkin/DialogHandler.MyCustomSkin.css"
ToolsFile="~/App_Data/Editor.xml" Width="980px" Height="800px"
EnableResize="false" OnClientLoad="resizeMe" NewLineMode="P"
OnClientSelectionChange="$page.setdirty"
ContentFilters="DefaultFilters,ConvertFontToSpan,IECleanAnchors,OptimizeSpans,MozEmStrong,FixEnclosingP"
EnableEmbeddedSkins="false">
        <SpellCheckSettings DictionaryLanguage="en-GB" AllowAddCustom="false" />
        <Languages>
            <telerik:SpellCheckerLanguage Code="en-GB" Title="English (UK)" />
        </Languages>
</telerik:RadEditor>
DialogHandler.MyCustomSkin.css

@import url('FormDecorator.MyCustomSkin.css');
/*@import url('Grid.MyCustomSkin.css');*/
@import url('Input.MyCustomSkin.css');
@import url('Splitter.MyCustomSkin.css');
@import url('TabStrip.MyCustomSkin.css');
@import url('ToolBar.MyCustomSkin.css');
/*@import url('Upload.MyCustomSkin.css');*/
@import url('Window.MyCustomSkin.css');
@import url('ComboBox.MyCustomSkin.css');
@import url('Button.MyCustomSkin.css');
/*@import url('Editor.MyCustomSkin.css');*/
Note : Editor css is still using wrong class even if the bottom import is uncommented

Web.Config settings

<add key="Telerik.Skin" value="MyCustomSkin" />
<add key="Telerik.ScriptManager.TelerikCdn" value="Disabled" />
<add key="Telerik.StyleSheetManager.TelerikCdn" value="Disabled" />
<add key="Telerik.Web.UI.RenderMode" value="lightweight" />
<add key="Telerik.Web.UI.EnableEmbeddedSkins" value="false" />
<add key="Telerik.EnableEmbeddedSkins" value="false" />
Completed
Last Updated: 02 Sep 2019 14:25 by ADMIN
ADMIN
Created by: Ivan Zhekov
Comments: 2
Category: Editor
Type: Bug Report
0
Based on customer feedback:

1) Toggle full screen
2) Finish AJAX spell checker
3) Then full screen icon is not selected even the editor is in full screen mode
Completed
Last Updated: 31 Jul 2019 08:40 by ADMIN

The problem happens when enter a period . , single ' or " double quote on a new line.

Completed
Last Updated: 15 May 2019 09:05 by ADMIN
Can be reproduced with the code below:

<telerik:RadEditor runat="server" ID="RadEditor1" >
    <Content>
   Here is sample content!
    </Content>
</telerik:RadEditor>
 
<input type="button" value="Set Focus On RadEditor" onclick="SetFocusOnRadEditor(); return false;" />
<script type="text/javascript">
    function SetFocusOnRadEditor() {
        var editor = $find("<%=RadEditor1.ClientID%>"); //get a reference to RadEditor client object
            editor.setFocus(); //set the focus on the the editor
    }
</script>


The problem is not reproducible when the ContentAreaMode is set to DIV or in the other browsers.

Workaround

<telerik:RadEditor runat="server" ID="RadEditor1">
    <Content>
    Here is sample content!
    </Content>
</telerik:RadEditor>
 
<button type="button"  onclick="SetFocusOnRadEditor()">Focuse On RadEditor</button>
<script type="text/javascript">
    function SetFocusOnRadEditor() {
        var editor = $find("<%=RadEditor1.ClientID%>");
        if ($telerik.isChrome) {
            var iframe = editor.get_contentAreaElement();
            iframe.contentWindow.document.body.focus();
        }
        else {
                editor.setFocus();
        }
    }
</script>
Completed
Last Updated: 14 May 2019 11:56 by ADMIN

Use The following markup:
 
<telerik:RadEditor runat="server"  ID="RadEditor1" ToolbarMode="Floating"></telerik:RadEditor>          
<telerik:RadEditor runat="server"  ID="RadEditor2" ToolProviderID="RadEditor1" ToolbarMode="Floating"></telerik:RadEditor>           
<telerik:RadEditor runat="server"  ID="RadEditor3" ToolProviderID="RadEditor1" ToolbarMode="Floating"> </telerik:RadEditor>
 
Open RadEditor1 toolbar;
Open RadEditor2 toolbar;
 
Expected: No errors are thrown'
 
Actual: The following error is thrown: 
Line: 1135Error: Unable to get property 'getElementsByTagName' of undefined or null reference

 
Use The following markup:
 
  <telerik:RadEditor runat="server"  ID="RadEditor1" ToolbarMode="Floating">            </telerik:RadEditor>            <telerik:RadEditor runat="server"  ID="RadEditor2" ToolProviderID="RadEditor1" ToolbarMode="Floating">            </telerik:RadEditor>            <telerik:RadEditor runat="server"  ID="RadEditor3" ToolProviderID="RadEditor1" ToolbarMode="Floating">            </telerik:RadEditor>
 
 
Open RadEditor1 toolbar;
 
Open RadEditor2 toolbar;
 
Expected: No errors are thrown'
 
Actual: The following error is thrown:
 
Line: 1135Error: Unable to get property 'getElementsByTagName' of undefined or null reference
 
Use The following markup:
 
  <telerik:RadEditor runat="server"  ID="RadEditor1" ToolbarMode="Floating">            </telerik:RadEditor>            <telerik:RadEditor runat="server"  ID="RadEditor2" ToolProviderID="RadEditor1" ToolbarMode="Floating">            </telerik:RadEditor>            <telerik:RadEditor runat="server"  ID="RadEditor3" ToolProviderID="RadEditor1" ToolbarMode="Floating">            </telerik:RadEditor>
 
 
Open RadEditor1 toolbar;
 
Open RadEditor2 toolbar;
 
Expected: No errors are thrown'
 
Actual: The following error is thrown:
 
Line: 1135Error: Unable to get property 'getElementsByTagName' of undefined or null reference
Completed
Last Updated: 18 Apr 2019 11:21 by ADMIN
Code snippets coming after remove table style from insert table popup in chrome,ie,ff.

I am facing a big problem in editor please give any solution.

Link: https://demos.telerik.com/aspnet-ajax/editor/examples/overview/defaultcs.aspx

Steps to reproduce

Step 1

Try to insert table from Insert Table from editor toolbar.

Step 2

Right click on cell then click on Table/cell properties. A table wizard popup will come.

Step 3

Click on Table Layouts tab on the table wizard popup.

Step 4

Select any value from table styles drop down.

Step 5

Now you can see  TABLE>TR>TD>RemoveElement on the bottom of the editor.click on RemoveElement .

After click on RemoveElement you can see STYLE>RemoveElement  again click on RemoveElement.

then you can see like below in the editor.

.telerik-reTable-2 { border-collapse: collapse; border: solid 0px; font-family: Tahoma; } .telerik-reTable-2 tr.telerik-reTableHeaderRow-2 { border-width: 1.0pt 1.0pt 3.0pt 1.0pt...........
Completed
Last Updated: 12 Apr 2019 16:03 by ADMIN
Created by: Steve Rothschild
Comments: 2
Category: Editor
Type: Bug Report
0
I recently updated my website with the dll patch telerik  provided for the cryptographic weakness:
http://www.telerik.com/support/kb/aspnet-ajax/details/cryptographic-weakness?utm_medium=email

After the update I found that the pages which were using the RadEditor control and several other controls was not loading and throwing this error:
Parser Error Message: Decryption key specified has invalid hex characters.

Several other controls are throwing this error but I cannot delete controls one by one and check which ones are having this problem.

But I checked for the RadEditor and it was throwing this error. Nothing else is there on the page while testing other than this control.
This does not happen on a plain new website and is happening when we have the sql mermbership and machine key configured. We are using passwordFormat as encrypted in sql membership config and cannot remove machine key.
If you got to test it, then test it on some already configured machine key and sql membership website.

I have attached screenshots for this error and telerik dll patch in use currently.

We are on a production server and we need a solution for this issue ASAP.
Completed
Last Updated: 10 Apr 2019 15:23 by ADMIN

After upgrading the Telerik controls to v2019.1.115.45 we are seeing an issue with the RadEditor control. The issue is that the Toolbar formatting buttons like Bold, Underline etc. do not work for a particular scenario.

Scenario

We have 2 tabs - Tab1 and Tab2. Tab1 is the default selected tab. Tab2 contains the RadEditor control. When the page loads, Tab1 is displayed/selected. We then go to Tab2 and click on the Toolbar to format the text. We click on buttons like Bold, Italic etc. but they do not work. Please refer to the files in the attached zip to see the issue.
<telerik:RadTabStrip runat="server" MultiPageID="MultiPage1" CausesValidation="false" SelectedIndex="1">
    <Tabs>
        <telerik:RadTab runat="server" Text="Tab1" Value="Tab1" PageViewID="Tab1" Selected="true" />
        <telerik:RadTab runat="server" Text="Tab2" Value="Tab2" PageViewID="Tab2" />
    </Tabs>
</telerik:RadTabStrip>
<telerik:RadMultiPage ID="MultiPage1" runat="server">
    <telerik:RadPageView ID="Tab1" runat="server" Selected="true">
        TAB 1 
    </telerik:RadPageView>
    <telerik:RadPageView ID="Tab2" runat="server">
        <telerik:RadEditor Width="100%" ID="ERichTextBox1" Enabled="true" runat="server" ContentAreaMode="Div" NewLineMode="Br">
        </telerik:RadEditor>
    </telerik:RadPageView>
</telerik:RadMultiPage>



Completed
Last Updated: 10 Apr 2019 14:55 by ADMIN
ADMIN
Created by: Rumen
Comments: 4
Category: Editor
Type: Bug Report
1
The image manager dialog do not resize properly in Chrome when the screen resolution is 1920x1080 and the Windows zoom level is 125%-150%-175%.

In Internet Explorer, all dialogs have scrolls - tested on 4k screen with 150% zoom.

See the attachments.

Workaround:

<script>
    function OnClientCommandExecuted(editor, args) {
        if (editor.get_dialogOpener()) {
            var commandName = args.get_commandName();

            if (editor.get_dialogOpener()._getDialogContainer) {
                dialogReference = editor.get_dialogOpener()._getDialogContainer(commandName);
                setTimeout(function () {
                    var dialogContainerHeight = parseInt(editor.get_dialogOpener()._getDialogContainer(commandName).get_contentElement().style.height);
                    dialogReference.set_height(dialogContainerHeight + 40);
                    dialogReference.get_contentElement().removeAttribute("style");
                    dialogReference.get_contentElement().style.height = dialogContainerHeight + 5 + "px";
                          
                }, 1000);
                        
            }
        }
    }
</script>
<telerik:RadEditor ID="RadEditor1" runat="server"  OnClientCommandExecuted="OnClientCommandExecuted">
    <ImageManager ViewPaths="~/" />
</telerik:RadEditor>

Completed
Last Updated: 09 Apr 2019 13:17 by ADMIN
Created by: Aaron Main
Comments: 1
Category: Editor
Type: Bug Report
0
When you open the insert Table dialog window in the RadEditor using the Silk skin the layout is messed up.  Button text is wrapping and the text 'px' is wrapped under the input field.

You can see this happening in the following demo page.

https://demos.telerik.com/aspnet-ajax/controls/examples/integration/ribbonbarandeditor/defaultcs.aspx?product=editor

I have also attached a snip showing this.
Completed
Last Updated: 29 Mar 2019 12:44 by ADMIN
Created by: Victor
Comments: 15
Category: Editor
Type: Bug Report
0

Hello,

The RadEditor's Design View became unusable in the latest Chrome Beta version (Version 73.0.3683.27). It is still working correctly on the latest stable Chrome 72, so I'm not sure if it is a problem that needs to be resolved on Chrome's end, just figured it'll be helpful to send this in as well. 

The HTML view still works, but switching back to Design causes an exception (attached). This is also directly off of the demo page, so it doesn't look like implementation is a factor. 

Completed
Last Updated: 28 Mar 2019 16:44 by ADMIN
Created by: Calvin
Comments: 1
Category: Editor
Type: Bug Report
1
Hello,

There seems to be an issue with the "Strip Span Elements" tool when pasting content into the editor in Design mode.

I have made a screencast demonstrating the issue available here: https://www.screencast.com/t/1OZ1huYPde8H

Reproduce:

Open a RadEditor demo that has the "Strip Span Elements" option like the Overview(https://demos.telerik.com/aspnet-ajax/editor/examples/overview/defaultcs.aspx) or the Right Editor in this demo(https://demos.telerik.com/aspnet-ajax/editor/examples/cleaningwordformatting/defaultcs.aspx).

In a word document create text that when pasted into the editor has spans, for example changing the background color or the text color. 

Copy the text from the document into the "Design" mode of the editor.
Select the text you would like to strip span's from (I used all of the text in the screencast example).

Use the "Strip Span Elements" button.

Switch the editor mode to HTML(The spans are not stripped).

Switch back to design mode.

Select the text you would like to remove spans from again.

Use the "Strip Span Elements" button. The spans are now stripped.
 


Expected result: Strip Span Elements option removes <span> tags from html directly after pasting into design mode.

Actual result: Strip Span Elements option does not remove <span> tags on pasted text in the design mode until you navigate to HTML mode then back to design mode.
 
Any help and suggestions are appreciated.

Thanks,

Calvin Williams
Completed
Last Updated: 28 Mar 2019 10:57 by ADMIN
Created by: Mattias Davidsson
Comments: 2
Category: Editor
Type: Feature Request
0
When resizing images in RadEditor design mode using the corner-handles the image should retain its aspect ratio. This works very good in Firefox (v. 41.0.2) out-of-the-box because the browser implements that functionality but not in IE (v. 11.0) or Chrome (46.0) in Windows 8.1 (v 6.3, build 9600).
Completed
Last Updated: 27 Mar 2019 18:10 by ADMIN
You can press Delete or Backspace again to delete the remaining content
Completed
Last Updated: 19 Mar 2019 14:19 by ADMIN

Setup:  

  1. Create a page with a basic Rad Editor, with HTML mode enabled
  2. Go into HTML Mode, add at least the following:
    <input type="number" />
  3. Go back to Design Mode
  4. Click on the numeric input

To See the Problem:

  1. In the console of the Browser's Developer Tools, get a reference to the Rad Editor
  2. Call its getSelectedElement() function
  3. In Chrome, the returned element will be a <body> tag (NOT GOOD)
  4. In Firefox, it will be an apparently random (maybe the first?) user-selectable element within the HTML (NOT GOOD)
  5. In IE11, it will be the numeric input (DESIRED)
  6. In Edge, it will be a <body> tag (NOT GOOD)
Completed
Last Updated: 18 Mar 2019 12:47 by ADMIN
We've a RadEditor controls, we want disable editting in mobile render mode. How can we do it?

Here examle:

Case 1. RadEditor is LightWeight:

<telerik:RadEditor ID="redEdt" runat="server"    RenderMode="LightWeight"     Width="100%" Height="500px" ></telerik:RadEditor>

<script>
                $(document).ready(function () {
                    var editor = $telerik.findControl(document.documentElement, "redEdt");
                    editor.enableEditing(false);
                })

</script>   

--> It work great. All buttons in toolbar disabled.

Case 2. RadEditor is Mobile:

<telerik:RadEditor ID="redEdt" runat="server"    RenderMode="Mobile"     Width="100%" Height="500px" ></telerik:RadEditor>

<script>
                $(document).ready(function () {
                    var editor = $telerik.findControl(document.documentElement, "redEdt");
                    editor.enableEditing(false);
                })

</script> 

--> System error: 

M.enableContextMenus is not a function
    at c.RadEditor.enableEditing