Approved
Last Updated: 27 Mar 2015 14:54 by arnaud
Created by: arnaud
Comments: 0
Category: ImageGallery
Type: Feature Request
6
Hi,

The actual RadImageGallery is not fully responsive : the height of the component (rigItemBox class) keeps its initial height when browser resized. See initial.jpg and resized.jpg as examples.

The desire fonctionnality can be acheived by adding some css or javascript but it would be nice to have this fonctionnality natively (using all possible modes : imagesfolder, RadClientDataSource, etc.)

Thanks
Arnaud
Approved
Last Updated: 01 Aug 2016 11:15 by arnaud
Created by: arnaud
Comments: 0
Category: ImageGallery
Type: Feature Request
4
It would be nice to have a 'PauseOnMouseOver' property on the RadImageGallery like the RadRotator have.

Especially in the case when the toolbar is hidden (<ToolbarSettings Position="None" />) and autostart is on : 

function pageLoad() {
                $find('<%=RadImageGallery1.ClientID%>').playSlideshow();
            } 

Thank You
Arnaud
Approved
Last Updated: 13 Jul 2016 11:48 by Brian
Created by: Matt
Comments: 4
Category: ImageGallery
Type: Feature Request
4
The new gesture controls in Mobile RadImageGallery seemed like a great thing until I tried them. Improvements needed...

1. The left/right swiping isn't smooth at all, I expect it to swipe in real time. As I swipe my thumb I want to see the images actually sliding with the swipe.

2. I'd like to be able to disable JUSt the up/down gesture AND also be able to disable ALL gestures completely. The problem is that a tall image gallery on a short phone (iphone 4, etc) makes it very difficult to scroll the mobile web page down. Since the image will take up most of the screen real estate, you have no place to put your thumb to initial a page scroll. If I could disable up/down gesture it could let me still scroll the page when I start on the image. If that isn't possible, give me a way to disable all gesture controls to let it work like the old image gallery. I'm shocked this isn't possible, it's as if nobody tested page scrolling to see what a major issue this is. Screen shot attached showing issue on iPhone 4...and this is AFTER we made our image gallery shorter. Very littler non image gallery real estate to initiate a scroll from now.
Approved
Last Updated: 27 Mar 2015 14:53 by arnaud
Created by: arnaud
Comments: 0
Category: ImageGallery
Type: Feature Request
3
Hi,

As you just added server side ContentTemplate capability to the RadImageGallery, it would make sens to add a ClientTemplate as well for people using the clientside binding (like the rotator have).

Thanks
Arnaud
Approved
Last Updated: 10 Jun 2016 11:37 by Richard
Created by: Richard
Comments: 0
Category: ImageGallery
Type: Feature Request
2
I'm trying to make the images slide in and out in a right to left direction. So the current image slides to the left and the new image slides in from the right in a right to left direction.  At the moment the slide going out is working fine but the slide coming in comes in from the left and I can't seem to change it.

But I think this requires a new animation.
Approved
Last Updated: 21 Jun 2016 14:29 by Carl
Created by: Carl
Comments: 0
Category: ImageGallery
Type: Feature Request
1
When using the RadImageGallery and pointing it to a folder on the webserver, I'd like to be able to use the filename as the title or caption of the image.

I'd also like to have a hybrid of data in a database for captions/links/etc. while pointing to a folder of images.  I'm not sure how this option would work, but it seems like it would be handy for company intranet sites where you post a lot of pictures of meetings and birthday parties.
Approved
Last Updated: 21 Dec 2016 21:38 by Ben
Created by: Ben
Comments: 1
Category: ImageGallery
Type: Feature Request
1
Can a Target Property be added to ImageGalleryItem?  

Since the recent addition of NavigateURL property, it seems logical to have the Target Property available rather than using script. 
The new NavigateURL property is not used whenever you need to specify a target as script must do the job.
Approved
Last Updated: 25 Oct 2017 17:47 by Gregory
ADMIN
Created by: Rumen
Comments: 2
Category: ImageGallery
Type: Bug Report
1
Slideshow rendering messed up in Chrome. After any slide comes in a segment the right side is corrupted as shown in the attached image.

The bug is reproduced if you set the animation to loop and fire the play button. After that leave the slider to work non-stop for 10-15 minutes and you'll see the corrupted rendering.

Here is some test code:
  <telerik:RadImageGallery  ID="RadImageGallery1" Width="100%" LoopItems="true" 
                                    ImagesFolderPath="slides" runat="server" DisplayAreaMode="Image" Height="450px">
                                    <ClientSettings>
                                        <AnimationSettings   SlideshowSlideDuration="6000">
                                            <NextImagesAnimation Type="Random" Easing="Random"  Speed="3000" />
                                            <PrevImagesAnimation Type="Random" Easing="Random" Speed="3000" />
                                        </AnimationSettings>
                                    </ClientSettings>
                                    <ThumbnailsAreaSettings Position="Left" Width="0" Mode="ImageSlider" ScrollOrientation="Vertical" />
                                    <ImageAreaSettings ShowDescriptionBox="false" NavigationMode="Zone" Height="100%" />
 </telerik:RadImageGallery>
Approved
Last Updated: 15 Apr 2015 09:30 by ADMIN
Approved
Last Updated: 24 Feb 2016 14:25 by ADMIN
Approved
Last Updated: 27 Mar 2015 15:02 by Imported User
The ImageGallery toolbar now overlaps the image, thus cutting off the bottom of the image. Please allow us to specify that it is below the image. I have a CSS style that allows it to be below the image, but then when expanded to full screen, the toolbar disappears entirely, so that won't work.

thanks!
Approved
Last Updated: 14 Jul 2015 12:39 by ADMIN
Approved
Last Updated: 28 Mar 2019 15:05 by ADMIN
When you have 3 documents with picture, and texts in all - the texts are shows as expected. but when one of them does not have text and title, the loop of the gallery stop showing it for the other pictures.

<telerik:RadImageGallery ID="RadImageGallery1" runat="server">
    <ThumbnailsAreaSettings ThumbnailWidth="140px" Width="140px" Position="Left" ScrollOrientation="Vertical" />
    <Items>
        <telerik:ImageGalleryItem ImageUrl="Images/Yoga.jpg" Title="Title 1" />
        <telerik:ImageGalleryItem ImageUrl="Images/Swimming.jpg" Title="Title 2" />

            <%-- Title container disappears here and will not show up with the rest of the items --%>
        <telerik:ImageGalleryItem ImageUrl="Images/Surfing.jpg" /> 

        <telerik:ImageGalleryItem ImageUrl="Images/Snowboarding.jpg" Title="Title 4" />
        <telerik:ImageGalleryItem ImageUrl="Images/Skiing.jpg" Title="Title 5" />
    </Items>
</telerik:RadImageGallery>