Approved
Last Updated: 29 Oct 2018 18:15 by ADMIN
We have an issue where the RadEditor context menu for <td> element doesn't get displayed. It throws a "Permission Denied" error. Within <td> the table toolbar is not functional either. 
To reproduce: In an aspx page, create an updatepanel with a LoadContent button, RadEditor and Save button.
1. Click on Load Contents button
2. RadEditor with text "Loaded" will get displayed
3. Insert a table
4. Go to a table cell and verify context menu for td shows fine
5. Click Save
6. Go to a table cell and right click - context menu doesn't show (If you have IE developers tool, you will see "Permission Denied" error.)

ASPx page:
<asp:Content ID="Content2" ContentPlaceHolderID="ContentPlaceHolder1" runat="server">
    <asp:UpdatePanel ID="upd" runat="server">
        <ContentTemplate>
              <asp:Button ID="btnLoad" runat="server" Text="Load Contents"  OnClick="btnLoad_Click"  />
              <telerik:RadEditor ID="HTMLEditor" runat="server"></telerik:RadEditor>          
                <asp:Button ID="btnSave" runat="server" Text="Save"  OnClick="btnSave_Click" UseSubmitBehavior="false" />
        </ContentTemplate>
    </asp:UpdatePanel>     
</asp:Content>
C# Code:
 protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
        {
        }
        protected void btnSave_Click(object sender, EventArgs e)
        { 
            HTMLEditor.Content = HTMLEditor.Content + " updated";            
        }
        protected void btnLoad_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            HTMLEditor.Content = "Loaded";
        }
Approved
Last Updated: 05 Sep 2017 13:06 by ADMIN
Content font famility is changed when a word is spell checked in Chrome in Windows 7.

Video: https://www.screencast.com/t/Y358IWoWz

Steps to reproduce:

Paste the following content in this demo: http://demos.telerik.com/aspnet-ajax/editor/examples/overview/defaultcs.aspx

<span id="ctl10_supportMessagesRepeaterControl_repeaterMessages_ctl11_lblMessageText" class="text"><span style="font-family: Arial; font-size: small; background-color: #ffffff;">Dear Telerik&nbsp;</span><br style="font-family: Arial; font-size: small; background-color: #ffffff;" />
<br style="font-family: Arial; font-size: small; background-color: #ffffff;" />
<strong>Notice: Issue: 2016: WestenBook Help and Test<br />
Please check it 20170828 &nbsp;</strong><span style="font-family: Arial; font-size: small; background-color: #ffffff;"></span></span>
Approved
Last Updated: 26 Jul 2017 15:11 by ADMIN
When the fore/backcolor of the Editor is changed through its toolbar, the same color is set to all Editors on the page. The problem is reproducible in Lightweight rendering.

Video: https://www.screencast.com/t/YQ4OnNmu
Approved
Last Updated: 28 Jun 2017 07:57 by ADMIN
Approved
Last Updated: 16 May 2017 11:17 by ADMIN
Workaround is to add the following function override at the end of the page (a sample is attached below)
				Telerik.Web.UI.Editor.Utils.isWindowDestroyed = function (window) {
					var doc;
					try{
						doc = window.document;
					} catch (e) {
						return true;
					}
					if(Telerik.Web.Browser.safari && !doc){
						return true;
					}
					return !doc.defaultView && !doc.parentWindow;
				}
Approved
Last Updated: 08 May 2017 13:29 by ADMIN
There is a bug in the editor when using the image manager to insert an image after creating a new image.  This is recreated on the live demo site - http://demos.telerik.com/aspnet-ajax/editor/examples/overview/defaultcs.aspx

1. Open the image manager in the editor.
2. Click on an image editor after selecting an image.
3. Use the resizing tool to resize and save a new version of the image. 
4. Once the save is made, both images (the original and the newly created) are selected and when you click insert, both images will be inserted.
Approved
Last Updated: 19 Apr 2017 16:13 by ADMIN
Steps to reproduce:
1. go to demo url http://demos.telerik.com/aspnet-ajax/editor/examples/edittemplate/defaultcs.aspx
2. click add new record
3. try to manually resize editor. it won't.
4. click add new record again.
5  try to manually resize editor, now it will.
Approved
Last Updated: 05 Apr 2017 12:33 by ADMIN
Approved
Last Updated: 21 Mar 2017 11:55 by ADMIN
The following concerns the editing of tables within RadEditor using the out-of-the-box Delete Row and Delete Column commands:
Delete Rows:
- Click in a cell.
- Click the Delete Row button. The row is deleted.
- The Delete Row button is still enabled, but when I click it nothing happens. The cursor is in the expected location and I'm able to immediately begin typing. However, I must again click in the cell for the Delete Row button to work.

Delete Columns:
- Click in a cell.
- Click the Delete Column button. The column is deleted.
- The Delete Column button is disabled. If I begin typing or click in the table it becomes enabled and functional again.

The end-user should be able to repeatedly click either button and have it work until there aren't any more rows or columns left to delete.
Approved
Last Updated: 08 Feb 2017 12:11 by ADMIN
 Out of stack space error is thrown by the Find & Replace dialog in IE11/Edge when there is an img tag withing the content. The image will cause the Find feature to sit and spin when searching for a string after the img tag. It does not return a result and it does not trigger a modal to display, e.g., “The search string was not found.”

Approved
Last Updated: 08 Feb 2017 10:33 by ADMIN
Pressing ENTER over a list item not only creates a new li, but also inserts additional <br> element.

Video: https://www.screencast.com/t/PZcYTKEtY4v

Steps to reproduce:
1. Open in Chrome:
2. Switch to Html mode and insert the following content:
<ol>
    <li>123 456
    <ol>
        <li>abc</li>
    </ol>
    </li>
    <li>789</li>
</ol>

3. Switch to design mode
4. Put the cursor inside the first li (e.g. before 5) and press ENTER

Result: A <br> element is added in the beginning of the new <li> element
Approved
Last Updated: 13 Jan 2017 11:25 by ADMIN
The browser becomes not responding when pasting content with a lot of span elements in IE11 in RadEditor Design view.

You can reproduce it in the following demo: http://demos.telerik.com/aspnet-ajax/editor/examples/workingwithlargecontent/defaultcs.aspx
Approved
Last Updated: 11 Jan 2017 08:04 by ADMIN
The Table Wizard dialog, the Table Properties tab shows Cell Padding and Cell Spacing fields, but this fields can only apply values. If you edit them through the HTML mode or the Properties Inspector module, the fields in Table Properties dialog will not be updated.
Approved
Last Updated: 05 Jan 2017 09:26 by ADMIN
ADMIN
Created by: Rumen
Comments: 0
Category: Editor
Type: Bug Report
1
There is a problem in Safari on Mac while selecting Table cell properties via the context menu when a table cell is selected. Its Wrongly selected in the Table Wizard window.

Reproduction steps:

- Load the default demo in Safari Mac: http://demos.telerik.com/aspnet-ajax/editor/examples/overview/defaultcs.aspx

- Right click over the third cell in the second column ("Los Gigantes is located...") and choose Cell Properties.

- The Preview of the Cell Properties in the Table Wizard will show that the first cell is selected but not the right one.

Approved
Last Updated: 13 Dec 2016 08:43 by ADMIN
Approved
Last Updated: 10 Feb 2017 12:49 by Raman
ADMIN
Created by: Rumen
Comments: 1
Category: Editor
Type: Bug Report
0
"The size of the uploaded file exceeds max size allowed" is thrown even if the file is under the specified maximum upload file size.

The error is reproducible in the Default demo -> http://demos.telerik.com/aspnet-ajax/editor/examples/overview/defaultcs.aspx.

Open the Document manager and upload some unsupported file which size does not exceed 200 kb. For example upload a small image file. You'll get the following error:

The size of the uploaded file exceeds max size allowed.
The extension of the uploaded file is not valid. Please, provide a valid file!

while only this line should be shown: The extension of the uploaded file is not valid. Please, provide a valid file!
Approved
Last Updated: 21 Nov 2016 15:41 by ADMIN
The context menu for IMG and Table element immediately hides when shown on Mac Firefox.

Load this demo http://demos.telerik.com/aspnet-ajax/editor/examples/overview/defaultcs.aspx on Firefox Mac OS
and right click in a table cell or image. You'll see how the menu pops up and immediately closes.

Video reproduction -> http://www.screencast.com/t/osHP96eQOa7


Approved
Last Updated: 14 Nov 2016 14:58 by ADMIN
The empty new lines from RTF are imported as empty paragraphs in the editor and not rendered, i.e.

<p class="TelerikNormal" style="line-height: 16px;"> </p>
<p class="TelerikNormal" style="line-height: 16px;"> </p>
<p class="TelerikNormal" style="line-height: 16px;"> </p>
<p class="TelerikNormal" style="line-height: 16px;"> </p>
<p class="TelerikNormal" style="line-height: 16px;"> </p>


They should be rendered, because in other case this breaks the layout of the inserted document.


Approved
Last Updated: 06 May 2019 12:26 by ADMIN
Problem:

In the RadEditor we have the NewLineMode set to Div
We are also using a ToolsFile xml document to control the tools available in RadEditor.
The problem is the InsertParagraph tool now inserts <div> tags instead of <p> tags.
We want to keep the NewLineMode behavior as DIV while still having a tool that can insert a paragraph (i.e. a <p> tag).

To replicate this problem:

On the RadEditor demo page, first set "NEW LINES AS" to "Divs".
Then, in the editor content area just above the "Destinations" table, Type in three lines:
Comment1
Comment2
Comment3

If you then toggle to the HTML tab, you will see that the Comment1 line is (incorrectly) bracketed by a <p> tag while the Comment2 and Comment3 lines are (correctly) bracketed by <div> tags.

Next, go back to the Design tab and position yourself at the beginning of the Comment3 line then click the [Insert Paragraph] button.

In the newly inserted "paragraph" type "Comment2b".

If you then toggle to the HTML tab you will see that Comment2b is incorrectly bracketed by a <div> tag.  It should be a <p> tag.

Approved
Last Updated: 28 Sep 2016 15:05 by ADMIN
Changing the background color for the second/subsequent paragraph causes background color for first/previous paragraph to be lost/changed.  This is a browser-specific bug.

Reproduction steps:

    Navigate Internet Explorer/Edge browser to: Telerik RadEditor Demo Page
    Select-all and delete.
    With cursor at the beginning, select a background color from the toolbar.
    Type some text.
    Hit the Enter key to start a second paragraph
    Select the "no-fill" background color from the toolbar.

Results:

-The background color for the first/previous paragraph is removed.